kronan på verket


 

 

Nu finns vackra brudkronor att hyra på 

www.designbylina.blogg.se

 

 


sparkling weekend


 

Det har varit en minnesvärd helg tillsammans med mamma. Och det som stack ut mest var helt klart champagneprovningen vi var med på. Det var en rolig och intressant stund!

 

Sen har vi självklart fikat och ätit gott, sprungit gata upp och gata ner och fått med oss några kassar var hem ;)

 

 


finbesök


Snart anländer det finbesök...finaste mamma kommer för en helg i Götet. Det är aldrig en lugn stund när hon är här, vi går och går och går...allt och lite till ska hinnas med.

Idag är det mässbesök på schemat, Hem & Villa-mässan.

Mamma ska idag få ett hängsmycke som jag haft fria händer att tillverka. Men jag fick lite begränsningar kan man säga, det skulle göras utifrån en gammal silversked.
en ny "kompis"


 

Som guldsmed är man hela tiden ute efter nya, roliga, bra verktyg. Nu har jag verkligen hittat en ny favorit. Min Bench Mate, bästa vännen i verkstan.

 

Här använder jag den för att tillverka en fattning på en vitguldsring. Den håller i smycket och jag får två händer att jobba med. Toppen!

 

Det finns tusen skruvar, muttrar och annat man kan pilla med på min bench mate, så jag har lite att sätta mig in i innan jag kan använda den till max. Men med det lilla jag hunnit använda den så kan jag redan säga att det är min bästa verktygsinvestering.

 

 bröllopsannonsering


Idag kom tidningen jag väntat på...tidningen där jag annonserar för mitt företag för första gången. Det var en härlig känsla att bläddra genom tidningen och veta att snart hittar jag mig själv på en av dessa fina sidor...


 

 

mitt företag - min dröm 

 

 


Ny vecka!


 

Började dagen med en härlig promenad i det fina höstvädret. Solsken och 5 grader.

Sedan en skön dusch och frukost med nybakt rågbröd, serranoskina och brie och en god avokadohalva.

 

Nu ska jag ner till stan för att möta upp en vän....

 

 


Rökkvarts
 

 

Rökkvarts är en av mina favoritädelstenar, och nu har jag en stor och fin sten som pryder mitt finger.

 

Ringen är gjord i silver och fattningen i rödguld. En ny favorit i smyckesskrinet!

 

 

 

 


den rosa månaden


Oktober är den rosa månaden och man kan inte nog uppmärksamma cancerforskningen. När man kan ge ett bidrag och samtidigt få något fint att njuta av då är det ju inget att tveka på.

Jag såg duktiga
Smäm's fina illustration, och nu pryder den mitt badrum. Perfekt påminnelse att undersöka sig!!biomys


Igår när Göteborgs höstväder visade sig från sin sämsta sida så kurade vi ihop oss inne i en biosalong och tittade på Cowboys & Aliens.
Det var inte mitt filmval, men så blev jag (mutad)bjuden på den. Den var inte så dålig som jag trodde, och vi hade en mysig stund i biomörkret.

När vi kom ut igen hade det sluta regna och blåsa, och vi fick en sånt skrattanfall. Utanför bion låg det fyra trasiga, ut-och-in-vända paraply slängda på marken. När vi sprang från spårvagnen så vändes även vårat paraply, men jag lyckades rädda det ;)


https://lh3.googleusercontent.com/-n7obRpQkaVo/Tj0f9KbJ-DI/AAAAAAAAB00/urcmGqAf8d0/Cowboys-and-Aliens.jpg

 

Nu blir det lite jobb här hemma i soffan med en stor kopp te för att få upp värmen...